Show simple item record

The scientific method described by Peirce

dc.contributor.authorSantiago Pons, José
dc.date.accessioned2019-11-21T15:42:58Z
dc.date.available2019-11-21T15:42:58Z
dc.date.issued2016-11
dc.identifier.issn1887-9853
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12466/379
dc.description.abstractEl acercamiento al conocimiento de la naturaleza requiere una metodología adecuada. En este artículo presento la descripción madura que hace Peirce del método científico articulándolo a partir de los tres modos de inferencia. Esta descripción tiene la ventaja de ser muy clara, ya que asigna un tipo de inferencia distinto a cada etapa del método.es
dc.description.abstractThe approach to the knowledge of nature requires an appropriate methodology. In this article I present Peirce’s mature description of the scientific method draw from the three modes of inference. This description has the advantage of being very clear since assigns a different kind of inference to each moment of the method.en
dc.language.isospaes
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titleEl método científico descrito por Peircees
dc.titleThe scientific method described by Peirceen
dc.typearticlees
dc.description.disciplineFilosofíaes
dc.issue.number12es
dc.journal.titleSCIOes
dc.page.initial99es
dc.page.final122es
dc.rights.accessRightsopenAccesses
dc.subject.keywordMétodo científicoes
dc.subject.keywordInferenciaes
dc.subject.keywordAbducciónes
dc.subject.keywordDeducciónes
dc.subject.keywordInducciónes
dc.subject.keywordScientific methoden
dc.subject.keywordInferenceen
dc.subject.keywordAbductionen
dc.subject.keywordDeductionen
dc.subject.keywordInductionen


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional